vi kommer få istid!

-
-
sverige kommer snart endast ha vinter!

förr dvs 4 miljoner år sedan..  låg sverige vid ekvatorn! vi hade det varm och ett tropsikt klimat. vi hade korallrev och vita sandstränder. det kan vi se nu för tiden på framför allt öland och gotland i sverige.. den ljusa sanden är kvar och delar av korrallrev ligger vid botten och uppe vid stränderna.

men som ni vet så ligger jorden på ''plattor'' plattor som hela tiden rör sig och även bilder jordbävningar osvosv...! Så för fyra miljoner år sedan låg vi vid ekvatorn, skillnad från nu, då vi ligger längre ifrån ekvatorn uppåt.. Med tanke på att vi hela tiden rör oss, är vi nu på väg mot sibirien..
det kan vi väl märke på vårat klimat på blivit allt kallare jumer tiden går. för ni vet, för några år sedan alltså när våra föräldrar var små, då hade vi en vinter en höst och en vår och en varm sommar. MEN nu vpra höstar är kalla, våra vårar är kalla och framför allt sommarn är rätt så kall för att vara sommar. jag menar vissa dagar kan vara riktigt kalla och ruggiga!! och vi ska inte glömma vintern som är OTROLIGT kall. om inte så var den det iår.. det tror jag alla kan hålla med mig om!

Detta beror på att vi flyttas högre och högre upp mot sibirien..

våra plattor rör sig hela tiden, det gör att i många länder, innebär det jordbävning. dock är det dem fattiga länderna som får ta smällen. dvs som hayiti för en vecka sedan, är ett grymt fattigt land, där man inte har råd att bygga ordentliga hus som klarar av jordbävningarna som andra länder. det gör att all betong som är byggt dåligt rasar ihop..
Även thailand som var med om en undervattens jordbävning, det var två plattor som tröcks ihop.. den ena sköts då en meter uppåt. så ni kan tänka er 3 km vatten över det?! så tänk er 4 km vattensom skjuts upp en meter därav den farliga vågen!

visst märks det att jag lyssnat på lektionen ;) wohoo!
va duktig jag är =) nästa MVG!

bilder


spåren efter tsunamin..

efter jordbävningen..


är det såhär vi kommer ha det?! brrr kallt!


Kommentarer
Postat av: Antonia

Haha, vadå skriva av boken? :) Haha, skoja gumman. Du var faktiskt aktiv idag, bra jobbat! Haha, låter som typ filippa.

2010-01-20 @ 21:29:22
URL: http://inmyradar.blogg.se/
Postat av: amanda

haha aa faktiskt,

(filippa ) - eeeh, viftar med händerna

aa det är jätte bra rullar handlederna



hahahahha:D

2010-01-20 @ 22:34:33
Postat av: Emelie

Amanda leker du smart på nå sätt???? :P neeee skojar med dig du är smart:)

2010-01-21 @ 01:18:24
URL: http://emeliied.blogg.se/

skriv något sötnos:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0